Vi har mistet tilliden til italiensk entreprenør på Nyt Bispebjerg Hospital

Af Lars Gaardhøj - Regionsrådsformand 

 

Jeg er simpelthen så skuffet over, at vi er kommet dertil, at vi ikke Region Hovedstaden ikke længere har tillid til at italienske Rizzani de Eccher kan levere byggeriet til tiden, prisen og den rette kvalitet. Derfor er der ikke andet at gøre end at hæve kontrakten. 

 

Baggrunden er at det italienske firma er kommet længere og længere bagud, og i efteråret gik byggeriet helt i stå på byggepladsen, da det italienske firma er i økonomiske problemer og ikke betalte underleverandører, som derfor forlod pladsen. Jeg var selv på besigtigelse i december og så en tom byggeplads. 

 

Henover over jul og nytår indgik vi derfor en tillægsaftale med italienerne, som var sidste chance for at skabe fremdrift. Derfor blev der aftale milepæle her i marts måned. Dem må vi konstatere, de heller ikke kunne lykkes med at indfri. Og derfor siger vi nu stop for samarbejdet. 

 

Det er tung og træls beslutning. Vi er i gang med et rigtigt vigtigt byggeri for patienter og medarbejdere, og det er ekstremt utilfredsstillende, at der nu er udsigt til, at patienter og medarbejdere skal vente endnu længere på at flytte ind i det nye akuthus. 

 

I den kommende tid skal vi gøre status på byggeprojektet, samt finde en vej videre frem, så vi får bygget det fantastiske hospital, som vi alle forventer til glæde for borgere i København og på Frederiksberg. 

 

 

Billedet er fra december, hvor jeg besigtigede byggepladsen, som var affolket og tom. Det førte til en skarp tillægsaftale, som var sidste chance for Rizzani for at levere. Det har de ikke evnet, og derfor stopper vi samarbejdet.

Byggefoto