Ungeklimarådet udfordrer regionspolitikere ♻️👍🏻

Et af mine valgløfter i 2021 var at Region Hovedstaden skulle have et Ungeklimaråd. Jeg kunne se, at der blandt unge var stor energi og mange ideer til klimaudfordringen, men også en frustration over os politikere. Derfor tænkte jeg, at vi skulle have de unge med ombord til både at udfordre os, men også for at bygge bro og skabe fællesskab omkring klimaudfordringen.

 

Ungeklimarådet blev nedsat sidste sommer, og nu halvvejs i deres periode kommer de første anbefalinger, som blev præsenteret for os regionspolitikere i Hillerød. Virkelig en positiv og god oplevelse. Vi var mange politikere, som syntes det var fedt med energien og de gode anbefalinger, som er inspirerende at arbejde videre med.

 

De unge anbefaler, at regionen skal være:

 

♻️ CO2-neutral i 2045, CO2-negativ i 2050 samt 60 procents reduktion inden 2030.

 

♻️ Stop for nybyggeri på naturområder. Etabler mere natur på overfladearealer og anvend træ frem for beton, og sæt solceller på tagene.

 

♻️ Biodiversitet og naturbevarelse. Indkøb med fokus på biodiversitet, ansæt en biodiversitetsansvarlig og lav konkrete målsætninger. Værn om eksisterende natur og øg biodiversitet

Begrænser brugen af sprøjtemidler og kemikalier.

 

♻️ Fremme af bæredygtig transport fx ved at tilbyde firmaelcykler til ansatte. Elektrificerer transport og kollektiv trafik. Etablerer tyverisikret cykelopbevaring og anlæg flere attraktive cykelstier og sæt stopper for flere veje.

 

♻️ Grønt sundhedsvæsen og uddannelse: Etablerer "Grønne Ambassadører" på hospitaler. Gør det obligatorisk at drøfte lokale grønne initiativer og tilbyd undervisning i planetarisk sundhed. Øger muligheden for flergangsbrug frem for engangsbrug på hospitaler.

 

Tak til vores Ungeklimaråd, som har gjort en kæmpe indsats. Tusind tak til jer alle 🙏🏻Ungeråd 1