KAN VI IKKE GØRE DET LIDT BEDRE?

KAN VI IKKE GØRE DET LIDT BEDRE?
Det spurgte statsminister Poul Nyrup om i nytårstalen 1998, hvor han satte fokus på børnefamilierne. I dag holdt jeg møde med ham i headspace og temaet var også i dag børn og unge. Og for at svare på spørgsmålet, ja, vi skal da gøre det lidt bedre!
Alt for mange børn og unge har det i dag svært, og dem der har det allersværest kommer til Børne og ungepsykiatrien i Region Hovedstaden, hvor vi har set fordobling af børn og unge, der skal behandles siden 2014. En fordobling. Det er meget vanskeligt at følge med trods dygtige folk i Psykiatrien, og derfor skal den voksende kurve knækkes.
Derfor har vi brug for gode samarbejder med kommuner og civilsamfundsaktører, som fx Headspace, der kan tilbyde tidlige indsatser, snakke og fællesskaber inden det bliver behandlingskrævende. Headspace har eksisteret i 10 år og netop fået en flot finanslovsbevilling til at blive landsdækkende tiltag.
Tak til Poul for godt møde, og især tak for at gennem mere end 10 år at have kæmpet for de sårbare unge og med egen historie have brudt tabu omkring psykisk sårbarhed og sygdom.
IMG 1187