Fantastisk generalprøve: knap 105.000 vaccineret på en dag!

Mandag 12. april skulle de fem regioner tilsammen vaccinere 100.000 borgere. Region Hovedstadens andel var 30.000 vacciner, som var fordelt med ca. 27.000 vacciner i de regionale vaccinationscentre og ca. 4.000 vacciner hos praktiserende læger.

Sent mandag den 12. april om aftenen stod det klart, at målet var nået med 104.824 vacciner givet på et døgn. Det er virkelig imponerende bedrift, og jeg er stolt af vores personale og indsatsen blandt de praktiserende læger.

Formålet med at give så mange vaccinationer på en dag var, at teste vores setup og kapacitet fordi vi i de kommende måneder vil modtage mange flere vacciner end hidtil. Eller det var i hvert fald planen, for Sundhedsstyrelsen har nu meldt ud, at vaccinen fra AstraZeneca droppes, og vaccinen fra Johnson & Johnson som er på vej til landet, sættes på pause, da den er produceret på samme måde som AstraZeneca.

Præcis hvad det betyder for hvor mange vacciner vi modtager i den kommende tid er usikkert. For EU Kommissionsformanden Ursula von der Leyen har netop meddelt, at Pfizer vil levere 50 mio. ekstra vaccinedoser til EU her i andet kvartal. Det betyder, at Danmark vil modtage op mod 650.000 ekstra vacciner end de allerede aftalte. Så under alle omstændigheder vil vi vaccinere mange flere end hidtil. Men hvornår alle er færdigvaccinerede, er for tidligt at sige.

Foreløbig vil jeg glæde mig over, at vi i mandags beviste, at vores personale plus almen praksis er i stand til effektivt at vaccinere rigtig mange borgere i takt med at vaccinerne kommer. Som regionspolitiker bliver man stolt af indsatsen. Tak til alle, der hjælper til.

Vaccine Lars Gaardhøj, Spidskandidat for Socialdemokratiet Region Hovedstaden, udtaler sig om generalprøven for massevaccination, som fandt sted mandag den 12. april 2021.