Budgetaftale på plads i Region Hovedstaden 🏥💰❤️

Af Lars Gaardhøj - Regionsrådsformand (A)

 

Alle partier er med i budgetaftalen for Region Hovedstaden 2025, og det er nok den aftale, jeg er allermest tilfreds med som regionsrådsformand, og socialdemokrat. For hovedfokus i aftalen er psykiatrien, lighed i sundhed både socialt og geografisk, fødeområdet plus en masse andet.

 

🌹 TRYGHED - vi har desværre set flere alvorlige overfald i psykiatrien, og derfor har det været vigtigt for Socialdemokratiet at skabe tryghed. Vi tilfører psykiatrien et stort løft på knap 23 mio.kr., så der kan ansættes sikkerhedssassistenter i alle de psykiatriske akutmodtagelser og de retspsykiatriske ambulatorier. Samtidigt arbejdes der videre med at rekruttere flere kollegaer, se på den fysiske indretning og meget andet. Det er en mærkesag for os. 

 

🌹 SOCIAL LIGHED - vi styrker Flexklinikken på Bispebjerg, så der nu oprettes et sengeafsnit, så patienter med rusmiddelproblemtikker samles, hvor personalet kender dem og deres særlige situation. Det er desværre en voksende udfordring med patienter, som er meget stofpåvirkede, udadreagerende og derfor er det rigtig godt, vi kan udvide Flexklinikken.  

 

🌹GEOGRAFISK LIGHED - med budget24 skabte vi et partnerskab mellem Bispebjerg og Bornholms hospitaler for at styrke sundhedstilbuddet på Bornholm, så mere behandling kan klares på øen. Nu sender Bispebjerg speciallæger til øen med jævne mellemrum og den model styrker vi med yderligere 2 mio.kr. Det er i øvrigt en model, jeg gerne vil udvide til Sjællands hospitaler også, for den virker.  

 

🌹FØDSLER - vi har aldrig haft flere jordemødre ansat, og nu kan vi med bygge på, og udvikle vores inhouse fødeklinik koncept dvs. man føder under hjemlige forhold, men inde på hospitalet. Derudover er det blevet muligt at forlænge ‘En god start på livet’ som et tilbud til sårbare gravide på Familieambulatoriet på Amager og Hvidovre Hospital, hvor der fx kan være vold involveret, som opspores og håndteres med samtaler mm. 

 

🌹 STYRKET KOLLEKTIV TRAFIK - efter trange år er det nu muligt at investere i den kollektive trafik. Vi aflyser planlagte besparelser på den kollektive trafik, og investerer derudover flere godt 5 mio.kr. i flere afgange på lokaltog i Nordsjælland, så det bliver nemmere at komme hjem fra arbejde eller en tur i biffen. Vi omlægger desuden natbusserne således, at det fremover er de velkendte S-busser og lokaltog, der kører omfatte istedet for N-busserne. , der Det vil komme mange flere borgere til gavn end i dag. 

 

Meget mere kan siges. Både om tiltag inden for det sociale område, med fx gadeplansteam til herberger og væresteder, udgående røntgen til plejehjem og så arbejder vi videre med at finde mulighed for at Sociolancen kan komme til at køre uden for København også. Vi styrker behandlingskapaciteten for mennesker, der har fået en alvorlig hjerneskade og skal behandles i Glostrup på Bodil Eskesen Centret. 

Kort sagt - og meget ufortalt - det er et rigtig godt budget, vi er stolte af i Socialdemokratiet. Vi vedtager budgettet på Regionsrådsmødet den 24. September, og jeg vil i den kommende tid fortælle mere på mine sociale medier, så følg gerne med der. 

 

Socialdemokratisk hilsen 

Lars Gaardhøj 

Budgetaftale 2025