BODIL ESKESEN CENTRET INDVIET

En af mine første opgaver som regionsrådsformand i august 2021 var at nedlægge grundstenen i det, som dengang blev kaldt neurorehabiliteringshuset, men som jeg i dag kunne indvie sammen med Sophie Løhde med navnet Bodil Eskesen Centret. Det gjorde mig stolt.

En hjerne- eller rygmarvskade kan ramme pludseligt. Det kan være et hjertestop, en blodprop eller trafikulykke. Og det vender alting på hovedet. Talte i dag med en patient, der var kommet alvorligt til skade på en ferie og nu sad i hawaiiskjorten – i gang med rehabilitering med varigt tab af førlighed. Lejligheden på 5. sal skal skiftes ud med en anden. Kort sagt var alt vendt på hovedet. Eller som det blev sagt, livet slår en kolbøtte. For patienten og de pårørende.

Oftest er behandling og genoptræning langvarig. De fleste patienter er indlagt i flere måneder. Derfor bygger vi også et familiehus, så pårørende kan være med for de er en del af løsningen. Patienter kommer i øvrigt fra hele Østdanmark.

Med Region Hovedstadens nye Bodil Eskesen Centret i Glostrup som jo er del af Rigshospitalet får patienter med hjerne- og rygmarvsskader helt nye og specialtilpassede behandlings- og genoptræningsforhold. Vi så i dag varmtvandsbassinet (34 grader), træningsfaciliteter inden- og udendørs. Det er meget imponerende og styrker Glostrups hospitals profil som et specialiseret hospital.

Min gamle politiske chef Vibeke Storm Rasmussen var også med ligesom mange forhenværende regionspolitikere og embedsmænd var der for at se frugten af deres planer og vedtagelser for mange år siden snart. Dejligt at se dem alle!

Tillykke til os alle!

PS. Bodil Eskesen var overlæge og arbejdede det meste af sit liv med at forbedre genoptræningen for patienter med rygmarvsskader. Hun var den første formand for Dansk Handicap Idræts-Forbund og fik vedtaget, at det ikke blot skulle gælde for mennesker med fysisk, men også mentalt handicap.
Hun stod bag den første danske deltagelse i De Olympiske Lege for handicappede i 1968.​ Tak til familien for at vi må bruge Bodil navn til centret.

Image (6) Image 5 Image 7